Академия за Иновации в туризма

Клиентрик основа Академия за Иновации в туризма

Академията на Clientric има за своя мисия поддържане и подобряване на имиджа на България като туристическа дестинация. Мисия, родила се от нуждата на пазара да знае как най-ефективно да ползва всички иновативни инструменти, които по света се използват активно, а в България сме още в "зората" им.

Основната цел на “Клиентрик Академия за Иновации в туризма” е популяризирането на туризма в България, чрез поддръжката на сайт и организирането на различни инициативи. Фондацията работи в посока модернизиране на туризма, засилване на националната гордост и популяризиране на туристически обекти сред нашите сънародници, както и извън страната. Чрез тази си дейност екипът се стреми да докаже, че туризмът може да бъде един съвременен, модерен и устойчив бизнес и същевременно да подпомага и развива България и нейната икономика.

Да можем да се отличим не с "алкохолен" туризъм, а като място, обещаващо качествено обслужване и богато културно-историческо наследство.

Искаме да обучим представителите на HoReCa кои са най-новите инструменти и тенденции, които да следват, за да им донесат дългосрочна ефективност и ангажираност. Нашата компания има експертиза в онлайн и офлайн решенията с фокус маркетинг и продажби в туристически обекти и затова решихме да отделим собствени ресурси, за да споделим своя ноу-хау с всеки, който иска да развива туристическия си бизнес в правилната посока.

Нашата история започна от една мечта, създавайки Clientric преди 3 години – запълване на липсите в хотелската индустрия. Така с желание за развитие започнахме да градим нашата стълбица, като всяко следващо стъпало олицетворяваше по една поставена цел. Освен нови услуги, партньори, клиенти и колеги, на тази стъпка решихме да вложим време и средства, за да помогнем на целия пазар и на България, създавайки Академията за Иновации в Туризма. Както казва нашият основател Андрей Лилов – „Бях щастлив от това, с което се занимавах до момента и исках още няколко човека и техните семейства да се чувстват като мен.”

Стремим се да бъдем полезни на:
 • Собственици и управители на хотели;
 • Служители в HoReCa сферата;
 • Собственици и управители на заведения;
 • Организации в сферата на IT, маркетинг и софтуер за HoReCa;
 • Туристически агенции и туроператори;
 • Предприемачи и всички бизнес хора, интересуващи се от иновации.
 • Студенти и учащи в сферата на туризма;
 • Всички хора с интерес в туризма - министерство, НПО, организации;
Част от визията на Академията са:
 • обучения относно онлайн маркетинг, онлайн репутация и подобряване на имиджа на страната ни;
 • отличия за иновативен туристически обект в България;
 • онлайн академия за представители на туристическия бизнес с безплатни материали на тема онлайн маркетинг.

Работим всеки ден за нашата мисия да подпомогнем реализацията на националния приоритет на България - страната ни да стане наистина значима и предпочитана туристическа дестинация.